Obaly valivých ložisek od firmy Schaeffler jsou opatřeny kódem DataMatrix . U vybraných přesných ložisek se tento kód nachází i na samotném valivém ložisku.

Obaly valivých ložisek od firmy Schaeffler jsou opatřeny kódem DataMatrix .

Nová aplikace PrecisionDesk společnosti Schaeffler je k dispozici v příslušném obchodě App Store v německé a anglické verzi. Na dalších jazykových verzích se pracuje.

Aplikace okamžitě informuje uživatele o tom, zda se naskenovaný kód ložiska shoduje s kódem vydaným společností Schaeffler a zda byl tento kód naskenován opakovaně.

2017-05-19 | Praha

Kód DataMatrix a nová aplikace společnosti Schaeffler ztěžují práci padělatelům

Produktové pirátství představuje globální problém, kterému společnost Schaeffler čelí různými způsoby už celou řadu let. Naši strategii nyní doplňuje označování produktů kódem DataMatrix. Tento kód si lze jednoduše a rychle zkontrolovat pomocí nové bezplatné aplikace PrecisionDesk. Aplikace běží pod operačními systémy Android, iOS i Windows a poskytuje také u vybraných přesných ložisek doplňující informace, například protokoly o měření, doporučení ohledně montáže a údaje týkající se výkonu.

Kód DataMatrix (DMC) a nová aplikace společnosti Schaeffler – kombinace zajišťující lepší ochranu před paděláním
Díky kódu DataMatrix, uvedenému na etiketách valivých ložisek od firmy Schaeffler, je možné po jednoduchém naskenování s využitím aplikace společnosti Schaeffler individuálně identifikovat každé balení. Prostřednictvím aplikace PrecisionDesk obdrží zákazník okamžitě zpětné hlášení, které uvádí, zda se naskenovaný kód nachází v příslušné databázi. V případě přesných ložisek, jako jsou například vřetenová ložiska, je kód DataMatrix uveden navíc i na samotném ložisku a spojuje ověření kódu DMC s dalšími informacemi o produktu. Kvůli umístění kódu na produkt je třeba provést dodatečnou pracovní operaci, která je u vybraných produktů začleněna již do samotného výrobního procesu. Kód DataMatrix je robustní a snadno se s ním pracuje.
Aby si mohli zákazníci rychle a jednoduše pomocí každého chytrého telefonu nebo tabletu naskenovat kód DMC, nabízí jim společnost Schaeffler bezplatnou aplikaci PrecisionDesk. Prostřednictvím této aplikace, která je v současné době dostupná v německé a anglické jazykové verzi v příslušném App Store, obdrží zákazník ihned odpovídající zpětné hlášení. K dispozici jsou ale i další informace o přesných ložiscích, například měřicí protokoly, doporučení ohledně zástavby a výkonové parametry, které lze pomocí této aplikace ukládat za účelem dokumentace nebo je zasílat dalším příjemcům.

Společně proti produktovému pirátství
V zájmu co nejúčinnějšího postupu proti padělání a porušování známkového práva je důležité, aby aktivně spolupracovaly všechny části dodavatelského řetězce. Pomáhat jim při tom mají rychle a jednoduše dostupné informace získávané pomocí kódu DataMatrix a aplikace od společnosti Schaeffler. Když se zobrazí výstražné hlášení, může se zákazník pomocí této aplikace spojit přímo se společností Schaeffler. Také při jakýchkoli jiných podezřeních vám poradí a pomůže tým pracovníků Schaeffler Brand Protection, který můžete kontaktovat na adrese piraterie@schaeffler.com.