Otázka několika sekund: nasadit, narazit a hotovo!

Instalace nových krycích zátek KA-TN/B je otázkou několika sekund: Stačí je zasunout nadoraz do příslušného otvoru a poté je dorazit kladivem přes montážní špalík tak, aby lícovaly s povrchem

• Neobyčejně rychlá a bezpečná montáž profilových lišt od společnosti Schaeffler díky nové patentované krycí zátce
  • Inovativní konstrukce krycí zátky zkracuje ve srovnání s jinými systémy dobu montáže více než čtyřikrát
  • Velmi výrazné usnadnění montáže profilových lišt na stěnách a nad hlavou

Krycí zátky profilových lišt musejí plnit mnohem více funkcí, než by se na první pohled mohlo zdát. Mnozí zákazníci kladou důraz hlavně na rychlou a jednoduchou montáž, na minimální kruhovou spáru mezi povrchem zátky a lišty a také na pevné držení zátky. Nové patentované krycí zátky KA-TN/B od společnosti Schaeffler tyto důležité zákaznické požadavky splňují. Charakteristickým znakem krycích zátek KA-TN/B je propojení vlastní plastové krycí zátky s přídavným plastovým přítlačným kroužkem. Při montáži se krycí zátka společně s přítlačným kroužkem jednoduše zatlačí do otvoru pro zahloubení šroubu a poté se zarazí tak, aby lícovala s povrchem. Na přítlačném kroužku zátky se nachází místo určené k prasknutí, které povolí při zaražení zátky. Bezpečné uchycení uzavírací zátky v příslušném otvoru přitom zajistí malé fixační výstupky na přítlačném kroužku. Díky tomuto inovativnímu konstrukčnímu řešení lze nyní do příslušných otvorů v rámci jediné pracovní operace ručně nasadit několik krycích zátek a poté provést jejich doražení. Ve srovnání s jinými systémy se tak doba potřebná k montáži zkracuje více než čtyřikrát. Dosud velmi náročná montáž na stěnách a nad hlavou už proto nepředstavuje žádný problém. Vedení v přítlačném kroužku téměř vylučuje riziko naklopení zátky při narážení. Úzká kruhová spára mezi krytkou a otvorem prakticky znemožňuje hromadění kapalin nebo nečistot a zajišťuje dobré utěsnění vodicího vozíku.