Dr. Klaus Patzak se stal novým finančním ředitelem společnosti Schaeffler AG

• Dr. Klaus Patzak jmenován členem představenstva s účinností k 1. srpnu 2020
  • Dr. Klaus Patzak přebírá po Dietmaru Heinrichovi rezort financí & IT
  • Dietmar Heinrich odchází k 31. červenci 2020

Světový dodavatel automobilového a ostatního průmysl Schaeffler sděluje, že dozorčí rada společnosti Schaeffler AG jmenovala na svém dnešním zasedání Dr. Klause Patzaka (55) členem představenstva Schaeffler AG s účinností k 1. srpnu 2020. Dr. Patzak bude vykonávat funkci finančního ředitele (CFO). Do jeho působnosti spadá úsek financí a IT. Nahradí tak Dietmara Heinricha (56), který po dohodě odchází ze společnosti Schaeffler AG k 31. červenci 2020, aby se věnoval novým profesním výzvám.

Dr. Patzak zahájil svoji kariéru po studiích a promoci v Mnichově v roce 1993 v ústřední finanční divizi společnosti Siemens AG, kde naposledy působil na pozici managing partner pro vybrané holdingové společnosti (POC), jako jednatel společnosti Siemens Gas & Power Management GmbH a rovněž jako chief financial officer (CFO) nové divize Siemens Gas and Power. Předtím byl v období let 2016 až 2018 členem představenstva společnosti Bilfinger SE. Na stejné pozici působil od roku 2011 až do roku 2016 ve společnosti Osram Licht AG. V letech 2002 a 2011 zastával různé vedoucí pozice na úseku corporate finance u společnosti Siemens AG, kde řídil mimo jiné úseky auditů, bilancování a výkaznictví a hlavní oddělení reportingu a controllingu. Od roku 2000 do roku 2002 byl obchodním ředitelem divize Drathgebundene Kommunikation (linková komunikace) společnosti Infineon AG. Předtím působil ve vedoucích funkcích centrálního finančního oddělení ve společnosti Siemens AG a dva roky pracoval v dceřiných společnostech Siemens ve Spojených státech. Dr. Patzak je promovaný ekonom a inženýr ekonomie a ekonom se specializací na průmyslovou výrobu.

Georg F. W. Schaeffler, společník a předseda dozorčí rady společnosti Schaeffler AG, řekl: „Jsme rádi, že jsme v osobě pana Dr. Klause Patzaka získali pro společnost Schaeffler AG velmi zkušeného a kompetentního finančního ředitele. Pan Dr. Patzak přichází do skupiny Schaeffler v době, která na nás klade vysoké nároky. Jsme přesvědčeni, že svými hlubokými znalostmi významnou měrou přispěje k tomu, že skupina Schaeffler zůstane i v budoucnu prosperujícím podnikem. Jeho bohaté a dlouholeté zkušenosti ve významných nadnárodních průmyslových a technologických podnicích jsou pro nás zvláště cenné.“

Georg F. W. Schaeffler poté poděkoval Dietmaru Heinrichovi a řekl: „Pan Dietmar Heinrich pracoval ve skupině Schaeffler 25 let. Za tuto dobu získal velké zásluhy ve významných funkcích v tuzemsku i v zahraničí. Zejména bych chtěl zdůraznit, že s neobyčejně velkým nasazením pracoval pro skupinu Schaeffler v době koronavirové krize, a to i přes svůj plánovaný odchod. Jménem všech členů dozorčí rady děkuji panu Heinrichovi za jeho mnohaletou práci a v jeho dalším profesním životě mu přeji hodně úspěchů nejen jménem svým, ale i jménem své matky Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumannové.

Vydavatel: Schaeffler CZ s.r.o