Hledaný výraz

Změny ve výkonné radě společnosti Schaeffler AG

Pressrelease Stage Image

31.08.2021 | Svitavy, Lanškroun, Praha

  • Claus Bauer se stává finančním ředitelem Schaeffler AG
  • Sascha Zaps novým oblastním CEO pro Evropu

Dozorčí rada společnosti Schaeffler AG jmenovala pana Clause Bauera (55) s platností od 1. září 2021 finančním ředitelem (CFO) s odpovědností za finance a IT, jakož i členem představenstva Schaeffler AG. Doba platnosti smlouvy činí dva roky. Claus Bauer je nástupcem Dr. Klause Patzaka (56), který z podniku odešel na vlastní žádost k 31. srpnu 2021.

Claus Bauer se ke skupině Schaeffler připojil v roce 1998 a od roku 2016 v ní zastává funkci finančního ředitele (CFO) pro Ameriku. Pracuje v americkém sídle společnosti Schaeffler ve městě Fort Mill v Jižní Karolíně, kde také od roku 2002 nejprve působil jako CFO pro Severní Ameriku. Předtím pracoval mj. jako vedoucí daňového a účetního úseku koncernu v INA Werk Schaeffler oHG v Herzogenaurachu, což byl právní předchůdce společnosti Schaeffler AG. První roky své pracovní dráhy v období 1991–1997 působil tento diplomovaný ekonom a daňový poradce v norimberské firmě Rödl & Partner.

Představenstvo společnosti Schaeffler AG také k 1. září 2021 jmenovalo pana Saschu Zapse (46) do funkce oblastního CEO pro Evropu. Pan Zaps tak rovněž doplní výkonnou radu společnosti Schaeffler AG, kterou tvoří osm členů představenstva a čtyři oblastní CEO. Sascha Zaps v této funkci vystřídá Jürgena Zieglera (62), který odešel k 31. srpnu 2021 do penze.

Sascha Zaps ve společnosti Schaeffler působí od roku 2019 ve funkci CFO divize Industrial a jako ředitel úseku Business Development Industrial. Předtím zastával různé vedoucí funkce v několika podnicích, pracoval mj. jako Senior Vice President ve firmě McKinsey & Company, jako CEO a jednatel ve společnosti Telefonica Global Services a také jako CFO a manažer investičních fondů private-equity. Pan Zaps, který je vystudovaným ekonomem se specializací na průmyslové podniky a nositelem titulů MBA a BA, svou profesní kariéru zahájil v roce 1995 ve finančním oddělení společnosti Siemens Automobiltechnik. Později zastával další pozice v oblasti financí a účetnictví ve firmách Siemens VDO, Siemens Enterprise a také Telefonica O2, mimo jiné v Belgii a v USA.

„Velmi mne těší, že Claus Bauer vyslyšel naši prosbu, aby v krátké době převzal důležitou roli finančního ředitele a na určitou dobu se kvůli tomu vrátil z USA zpět do Německa. Pan Bauer je na slovo vzatý odborník na finance, který má rozsáhlé mezinárodní zkušenosti s vedením a zároveň disponuje hlubokou znalostí našeho podniku,“ říká Georg F. W. Schaeffler, společník rodinné firmy a předseda dozorčí rady Schaeffler AG. „Zároveň Saschu Zapse srdečně vítám jako člena výkonné rady. Můj zvláštní dík patří panu Jürgenu Zieglerovi, který v minulých letech odváděl skvělou práci jako CEO naší největší oblasti a díky svému nasazení a velké píli zlepšil postavení našeho koncernu v Evropě. Přeji mu vše nejlepší v dalším osobním životě.“

Klaus Rosenfeld, předseda představenstva společnosti Schaeffler AG, dodává: „Spolu s kolegyněmi a kolegy ve výkonné radě se těším na spolupráci s Clausem Bauerem a Saschou Zapsem, které jsem v minulých letech poznal a vážím si jich. V tržním prostředí, které je i nadále velmi náročné, nás čeká spousta důležitých úkolů, s nimiž se musíme jako vedoucí tým úspěšně vypořádat. Obzvláště důležité zůstává další důsledné uskutečňování plánu Roadmap 2025, jehož implementace již dobře postupuje.“

Vydavatel: Schaeffler Skalica
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat