Hledaný výraz

CDP-Rating: Společnost Schaeffler získala hodnocení „A“ v kategorii klimatických změn

Pressrelease Stage Image

08.02.2024 | Svitavy

  • Společnost Schaeffler získala v rámci ratingu CDP hodnocení „A“ v kategorii klimatických změn.
  • Výsledek CDP je potvrzením strategie udržitelnosti společnosti Schaeffler.
  • Climate Action Plan je hnací silou realizace.

Společnost Schaeffler získala od globální neziskové environmentální organizace CDP za své nasazení v oblasti podnikové transparentnosti a výkonu v kategorii klimatických změn za rok 2023 hodnocení „A“. V kategorii vody získala hodnocení „A-“. Na základě údajů z dotazníku CDP ohledem klimatických změn je Schaeffler jednou z mála společností, které z více než 21 000 hodnocených podniků získaly v roce 2023 hodnocení „A“.

Potvrzení strategie udržitelnosti
CDP disponuje největší světovou environmentální databází a jednou ročně shromažďuje od společností údaje a informace o emisích skleníkových plynů, klimatických rizicích, jakož i cílech a strategiích pro jejich snížení. „Potvrzení hodnocení „A“ společnosti Schaeffler v oblasti klimatických změn je silným signálem a potvrzením úspěšné realizace naší strategie udržitelnosti. Zároveň jsem si vědom toho, že k dosažení našich ambiciózních cílů nás čeká ještě hodně práce,“ konstatoval Klaus Rosenfeld, předseda představenstva Schaeffler AG.

Umístění na „A List 2023“ CDP je důkazem vysoké kvality a úplnosti údajů, které společnosti poskytují komplexní přehled o vlivech na životní prostředí, slouží jako základ pro udržitelnou transformaci a usnadňují dosažení cílů v oblasti ochrany klimatu. Současné zařazení společnosti Schaeffler do seznamu proto odráží také další zdokonalování databáze, transparentní podávání zpráv o klimatu a integraci podnikových procesů v oblasti ochrany klimatu.

Ve většině kategorií klimatických změn, které CDP hodnotí, se společnosti Schaeffler daří držet krok se zvyšující se úrovní požadavků. To platí jak pro podnikovou strategii skupiny Schaeffler a její iniciativy ke snižování emisí, tak pro podávání zpráv o emisích. Dalšími aspekty, které podporují dobrý výsledek ratingu CDP, jsou transparentnost společnosti Schaeffler v oblasti řízení klimatických rizik a zveřejňování příležitostí a rizik, například při transformaci obchodní oblasti elektromobility. Transparentnost cílů podporuje také validace emisních cílů společnosti Schaeffler, které byly Iniciativou pro vědecky podložené cíle („Science Based Targets initiative“, SBTi,) klasifikovány jako vědecky podložené. K dobrému výsledku přispěl i Climate Action Plan společnosti Schaeffler, který byl vypracován v roce 2022 a zahrnuje cíl společnosti dosáhnout klimaticky neutrální výrobu do roku 2030 a klimaticky neutrální dodavatelský řetězec do roku 2040.

Climate Action Plan je hnací silou realizace
V kategorii bezpečnosti vodních zdrojů odráží výsledek společnosti Schaeffler nové zvýšené požadavky. V oblasti obchodní strategie, dopadu obchodní činnosti, bilancování vodních zdrojů a působení v hodnotovém řetězci dosáhla společnost Schaeffler stejně jako v předchozím roce nejlepšího hodnocení. Tohoto hodnocení bylo téměř dosaženo také u témat, jako je řízení rizik v souvislosti s vodou. Celkově získala společnost Schaeffler v roce 2023 v oblasti bezpečnosti vodních zdrojů celkové hodnocení „A-“.

Výsledky CDP se často využívají při rozhodování o investicích a obstarávaní s cílem dosáhnout klimaticky příznivé, udržitelné a odolné hospodářství. CDP používá k hodnocení těchto společností podrobné a nezávislé metodiky a uděluje jim skóre od A do D-.

Více informací o závazku skupiny Schaeffler v oblasti udržitelnosti naleznete ve Správě o udržitelnosti 2023, která bude zveřejněna 5. března 2024, a na webové stránce společnosti:
https://www.schaeffler.com/en/group/sustainability/

Vydavatel: Schaeffler CZ s.r.o.
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat