Hledaný výraz

INVESTICE DO ROZVOJE MLADÝCH TALENTŮ SE JISTĚ VYPLATÍ

Pressrelease Stage Image

28.02.2024 | Svitavy

  • Společnost Schaeffler dává příležitost mladým talentům i bez předchozích zkušeností
  • Placené stáže pro studenty vysokých škol jsou jednou z možností.
  • Díky stáži poznají společnost a její procesy a mohou se lépe rozhodnout, kde začít svou profesní kariéru.

Svět prochází nebývalými technologickými změnami, což platí i pro práci s mladými talenty. Skupina Schaeffler je již více než 75 let hnací silou převratných vynálezů a vývoje v oblasti pohybové techniky. Proto ve společnosti Schaeffler hledáme studenty a mladé talenty, kteří se těší na nové příležitosti. Mladé lidi, kteří milují sílu změny a touží po smysluplné kariéře. A kteří u nás potkají silné vzory a podobně smýšlející lidi. Jedním z nich je Tomáš Janhuba, nadšený absolvent, který u nás začal svou kariéru díky placené stáži.

Jak jste se dozvěděli o možnostech stáže ve společnosti Schaeffler?

V rámci jednoho předmětu jsme se účastnili přednášky věnované představení firmy, přičemž představovanou firmu byla právě firma Schaeffler. Ta mě na první pohled zaujala svými možnostmi různých strojírenských technologií a lokalitou, jelikož pocházím z nedalekého okolí. Po přednášce jsem se spojil se zástupkyní firmy a ta mi představila možnosti uplatnění ve firmě. Jednou z možností byla právě stáž.

Kdy jste nastoupil na placenou stáž a jak to probíhalo?

Na stáž jsem nastoupil po skončení prvního ročníku magisterského studia oboru Strojírenská technologie, přičemž první zkušenost byla spojena s nástrojárnou, na které jsem strávil dvě měsíce během letních prázdnin. Jednalo se o 300 hodinovou stáž, během které jsem se seznamoval jak s kolegy, tak s různorodou výrobou v podniku. Měl jsem díky tomu možnost se v praxi seznámit s několika způsoby výroby, ale také s procesy, které jsou k nim přidružené. Celkově jsem měl možnost zjistit, jak probíhá práce na různých pozicích v oboru, který jsem studoval.

Pomohla vám stáž při psaní diplomové práce?

Určitě. Vlastně i díky stáži jsem se dostal k tomu, že jsem následně diplomovou práci vypracovával pod záštitou firmy. Během stáže jsem měl také možnost se seznámit se zaměstnanci firmy, takže pro mě bylo mnohem snazší komunikovat všechny problémy a nejasnosti, jelikož jsem věděl, na koho se mám jít obrátit a za kým zajít. Mimo to jsem i díky stáži věděl, která témata jsou mi bližší, a tak pro mě bylo jednodušší si vybrat i samotné téma práce.

Rozhodl jste se, že po studiu budete ve společnosti pokračovat na plný úvazek. Proč?

Mé rozhodnutí bylo založeno na více faktorech. Jednak již zmíněná poloha, ale pak také třeba to, že se jedná o velkou mezinárodní společnost nebo i to, že jsem měl s firmou předchozí zkušenosti. Díky stáži jsem si mohl částečně vyzkoušet, co mě čeká na nové technické pozici v nástrojárně, ale také jsem měl možnost seznámit se s kolektivem a chodem firmy.

Jak se vám věnovali zaměstnanci Schaeffler?

Mými mentory byli kolegové z kanceláře, takže když jsem cokoliv nevěděl nebo potřeboval s něčím pomoci, tak jsem se na ně mohl kdykoliv obrátit. Ať už se jednalo o otázky směrem k výrobě, tak k technologiím.

Setkali jste se s tím, že firmy běžně nabízejí studentům pracovní pozici po skončení stáže?

O běžnou praxi se podle mě dneska určitě nejedná, jelikož mimo jiné je tento nástup podmíněn volnou pozicí ve firmě a samozřejmě také nadřízení musí být spokojeni s prací studenta a jeho přístupem. Pakliže se tyto věci nesejdou, tak bohužel musí člověk hledat jinde. Což je pro čerstvé absolventy lehce komplikované, jelikož je všude potřebná praxe, kterou často nemají. Na společnosti Schaeffler se mi líbí, že nabízí možnost jak stáže během studia, tak i trainee programu, který může student využít až po absolvování. Tento trainee program mi přijde užitečný zejména pro nerozhodné nebo nezkušené absolventy, kteří ještě přímo nevědí, kterou cestou v oboru se chtějí vydat.

Přemýšlíte, kde byste mohli nabrat zkušenosti?

https://www.schaeffler.cz/cs/careers/nab%C3%ADdka-pro-%C5%BE%C3%A1ky-a-studenty/

Vydavatel: Schaeffler CZ s.r.o.
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat