Hledaný výraz

Vodní čerpadla Ruville ochrání motory automobilů

05.08.2015 | Prague

LANGEN/HAMBURG, 27. července 2015. Schaeffler Automotive Aftermarket nyní pod svou značkou RUVILLE nabízí nově definovaná vodní čerpadla a KITy rozvodových sad s vodním čerpadlem pro téměř všechny běžné evropské a asijské modely automobilů.

Materiály u kritických komponentů, jako je například těsnění hřídelů vodních čerpadel, jsou vysoce odolné proti opotřebení a zabraňují jakémukoli úniku – a to dokonce i při velmi vysokých teplotách. Specialisté pro oblast aftermarketu rovněž optimalizovali konstrukci vodních čerpadel RUVILLE. Ať se jedná o lopatkové kolo nebo o těleso – komponenty sladěné z hlediska velikosti a tvaru zajistí dopravní výkon dimenzovaný podle příslušného motoru.

Přibližně 75 procent všech poruch vodního čerpadla je způsobeno netěsností mechanických těsnění hřídelů. Rozhodující význam proto má správná kombinace materiálů pro oba kroužky těsnění hřídele. Kluzné kroužky vodních čerpadel RUVILLE jsou vyrobeny z karbidu křemíku – tedy z materiálu podobně tvrdého jako diamant a mimořádně odolného proti tepelným šokům. Karbid křemíku má mnohem lepší vlastnosti než oxid hlinitý, který se stále ještěje stále běžně používán při výrobě běžných kluzných kroužků. Pro protikroužek je použit uhlíkový grafit, tedy daleko měkčí materiál. Díky součinnosti těchto dvou typů materiálů se protikroužek optimálně přizpůsobí kluznému kroužku, a tím zabraňuje vniknutí vody do ložiska.

Všechny komponenty nejnovější generace vodních čerpadel RUVILLE jsou z hlediska velikosti a tvaru navrženy tak, aby zajišťovaly vysoký stupeň funkčnosti. Oběžné kolo a těleso díky novému designu zajišťují optimální průtok. Poškození ložisek pak zabraňuje drenáž, která je plně přizpůsobena z hlediska rozměrů a umístění umožňuje, aby menší množství chladicí kapaliny v případě potřeby rychle a kompletně uniklo.

„Při každodenním používání vykonávají vodní čerpadla těžkou práci. V důsledku nedostatečného proplachování chladicích okruhů zůstávají v systému často brusné částice. To znamená, že nová vodní čerpadla pracují již od počátku za ztížených podmínek. Z toho vyplývající zvýšené opotřebení pak může vést až k poruše vodního čerpadla, a může tak způsobit velkou škodu – od přehřátého motoru, přes poškození rozvodového řemenu, až po úplné selhání motoru,“ říká Maik Evers, ředitel managementu programu Ruville, Schaeffler Automotive Aftermarket. „O to důležitější pro řidiče je, aby byly všechny komponenty vysoce kvalitní a optimálně sladěné. Jedině tak lze zajistit naprostou spolehlivost.“

Aby se zabránilo vzniku následných škod a nákladů, doporučuje Schaeffler Automotive Aftermarket vyměnit při každé výměně rozvodového řemene také všechny další komponenty řemenového pohonu. Pro řemenový pohon s integrovaným vodním čerpadlem je ideálním řešením KIT rozvodů s vodním čerpadlem RUVILLE. Ten zahrnuje kromě vodního čerpadla také napínací, vodicí a vratné kladky, rozvodový řemen a všechny díly příslušenství potřebné pro montáž, jako jsou např. šrouby, matice a těsnění. Schaeffler Automotive Aftermarket má v současnosti ve svém programu více než 250 KITů s vodním čerpadlem RUVILLE – dvanáct z nich je včetně termostatu. Více informací zjistíte naleznete na adrese www.ruville.de.

Vydavatel: Schaeffler CZ, s.r.o.
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat