Hledaný výraz

Schaeffler Automotive Aftermarket nyní nabízí pod svou značkou Ruville moduly tepelného managementu, vodní čerpadla řízená podtlakem nebo elektricky a všechny další potřebné přídavné díly. Inteligentní moduly vodních čerpadel Ruville od Schaeffler Automotive Aftermarket

23.10.2015 | Langen/Hamburg

LANGEN/HAMBURG, 14. září 2015. Schaeffler Automotive Aftermarket nyní nabízí pod svou značkou Ruville moduly tepelného managementu, vodní čerpadla řízená podtlakem nebo elektricky a všechny další potřebné přídavné díly. Díky inovativnímu systému řešení pro nejrůznější modely vozidel značek Audi, BMW, Toyota a VW tak specialista pro oblast aftermarketu přispívá k dalšímu snižování emisí CO2, spotřeby paliva, ke zvyšování životnosti motoru a ke zlepšení klimatického komfortu. Společnost Schaeffler Automotive Aftermarket kromě toho také podporuje své partnery z oblasti obchodů a autoservisů přizpůsobeným školením technickými experty. To zajišťuje splnění stále stoupajících požadavků na profesionální opravy.

Výkonnost běžných vodních čerpadel často závisí pouze na otáčkách motoru. Vysoké otáčky vedou k vysoké rychlosti proudění chladicí kapaliny, při nízkých otáčkách průtok klesá. Moduly inteligentních vodních čerpadel Ruville na rozdíl na toho umožňují přesnou regulaci teploty chladicí kapaliny v rámci celého okruhu nebo v případě potřeby dokonce úplné vypnutí. V závislosti na konkrétních požadavcích motorů může být realizováno několik cyklů variabilního ovládání, což může mít významný vliv na nižší ztráty způsobené třením, na snížení spotřeby paliva a emisí výfukových plynů.

Společností Schaeffler vyvinutý modul tepelného managementu využívá pro přesné řízení teplotní rovnováhy v hnacím ústrojí senzorem řízené ventily s rotačním šoupátkem. Tímto způsobem lze realizovat rychlé dosažení požadované optimální teploty v až třech přídavně řízených okruzích, jako jsou např. převodovka, motorový olej a turbodmychadlo. Modul přitom reguluje teplotu motoru již na začátku na 100 procent, což má pozitivní vliv na energetickou účinnost a životnost všech komponentů v hnacím ústrojí. Toto inovativní systémové řešení je k dispozici, včetně vodního čerpadla a všech přídavných dílů potřebných pro výměnu, jako kompletní řešení pro opravy 1,5 milionu vozidel skupiny VW na celém světě.

Další novinkou se značkou Ruville jsou elektrická vodní čerpadla vhodná mimo jiné pro vybrané modely vozidel BMW. Tato plně variabilní vodní čerpadla nejsou poháněna řemenem, ale prostřednictvím palubní sítě vozidla s napětím 12 V. Pracují nezávisle na otáčkách motoru, jsou energeticky úsporná a poskytují kdykoliv požadovanou variabilitu. Další elektricky poháněná vodní čerpadla budou vbrzku k dispozici také pro modely Toyota.

Podtlakově řízená vodní čerpadla pro modely Audi a VW doplňují program inteligentních modulů vodních čerpadel Ruville společnosti Schaeffler Automotive Aftermarket. Tato čerpadla jsou poháněna řemenem a řízena podtlakem. Všechny komponenty použité v systému zajišťují v každém okamžiku dopravní výkon přesně navržený pro příslušný motor.

Všechny komponenty jsou vyrobeny z extrémně odolných materiálů nepodléhajících opotřebení, a zajišťují tak zamezení úniku chladicí kapaliny a utěsnění čerpadel i při nejvyšších tlacích a teplotách. „Dokonalost je ve vývoji a výrobě každého z našich dílů vždy na prvním místě. Ať jde o těleso čerpadla, ložiska, těsnicí kroužky nebo lopatková kola – každý komponent je vždy co nejpečlivěji zkoumán,“ řekl Maik Evers, ředitel managementu programu Ruville, Schaeffler Automotive Aftermarket.

Vydavatel: Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat