Hledaný výraz

Automechanika 2022 Společnost Schaeffler prezentuje řešení pro opravy a servis pro dnešek, zítřek a budoucnost

Pressrelease Stage Image
Vždy se zaměřením na potřeby obchodu a dílen: Na veletrhu Automechanika 2022 ve Frankfurtu představí společnost Schaeffler své portfolio produktů a služeb pro trh s náhradními díly automobilů. Foto: Schaeffler (agentura Planwerkstatt)

10.08.2022 | Prag

  • Na veletrhu Automechanika společnost Schaeffler představí řešení oprav zaměřená na budoucnost pro spalovací motory, hybridní a elektrická vozidla
  • Společnost připravuje nezávislý trh s náhradními díly pro technologie zítřka
  • S řešením pro opravy „Schaeffler E-Axle Rep-System – G“ se společnost Schaeffler dostala mezi finalisty ocenění Automechanika Innovation Awards v kategorii „Díly a inovativní technologie“

Společnost Schaeffler, dodavatel pro automobilový a ostatní průmysl, představí na veletrhu Automechanika Frankfurt ve dnech 13. až 17. září 2022 své kompletní portfolio na trh a budoucnost orientovaných řešení pro opravy vozidel se spalovacími motory, hybridů a elektromobilů. „Your business is our focus“ je mottem prezentace divize Schaeffler Automotive Aftermarket na tomto veletrhu. Společnost na svém stánku představí velké množství novinek od svých značek LuK, INA a FAG a podrobně se bude věnovat každodenním dílenským opravám i mobilitě budoucnosti. Se svou opravárenskou sadou pro e-nápravy „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“, která bude na veletrhu vystavena poprvé, se oblast Automotive Aftermarket společnosti Schaeffler rovněž dostala mezi finalisty soutěže o ocenění Automechanika Innovation Award.

„Společnost Schaeffler je dobře připravena na rostoucí potřebu oprav hybridních a elektrických vozidel a vždy přinášela na nezávislý trh s náhradními díly nové technologie a odborné znalosti z oblasti originálního vybavení. To, že tomuto přístupu zůstáváme věrni, se projevilo velmi výrazně i letos – a konečně opět v osobním kontaktu,“ vysvětluje Jens Schüler, generální ředitel Schaeffler Automotive Aftermarket. „Díky našim inteligentně sestaveným řešením oprav a nabídkám digitálních služeb podporujeme servisy při řešení rostoucích výzev e-mobility a digitalizace. Současně zajišťujeme, aby byly dílny schopny poskytovat profesionální servis i pro tradiční spalovací motory. Díky tomu mohou i nadále poskytovat kompletní servis pro své zákazníky.“

Market-Centric: Řešení pro opravy dneška i zítřka

Letos je stánek společnosti Schaeffler na fóru na venkovní ploše Agora v sekci A02 rozdělen do tří tematických oblastí: „Market-Centric“, „Customer-Oriented“ a „Future-Ready“.

„Market-Centric“ se zaměřuje na potřeby zákazníků a obsahuje řešení pro opravy, které dílny potřebují dnes i v blízké budoucnosti. Mezi nejvýznamnější produkty patří sada pro opravu rozpojitelné spojky LuK K0 pro hybridy, modul tepelného managementu INA druhé generace pro vozidla s automatickým režimem start-stop nebo hybridním pohonem a nejnovější generace osvědčené sady ložisek kol FAG WheelSet.

Společnost Schaeffler představí také nové technologie z vývoje vozidel. Návštěvníci stánku si mohou prohlédnout 800 V e-nápravu, nejnovější ložiska kol TriFinity nebo inteligentní systém řízení zadní nápravy iRWS. Všechny výrobky budou dříve či později relevantní pro servisy – a společnost Schaeffler včas poskytne nezávislému trhu s náhradními díly vhodná řešení pro opravy. Například „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“ je v současné době jediným řešením pro opravy, které umožňuje servisům opravovat převodovky e-náprav namísto jejich úplné výměny. Na příkladu Volkswagenu E-Golf předvedou odborníci na trh s náhradními díly na stánku společnosti Schaeffler, jak to vypadá v praxi.

Customer-Oriented: Schaeffler vytváří přidanou hodnotu

Hlavním tématem veletržního stánku je kromě řešení oprav také podpora – zejména servisní značka REPXPERT, která je centrem oblasti „Customer-Oriented“. REPXPERT propojuje všechny nabídky služeb na trhu s náhradními díly a umožňuje digitalizovat a zrychlit podporu nezávislých servisů, aniž by se ztratil osobní přístup. Online portál má v současné době více než 200 000 uživatelů po celém světě. REPXPERT jim poskytuje nejlepší možnou podporu prostřednictvím mnoha kanálů – od katalogových dat přes identifikaci dílů a e-learning až po živou nebo vzdálenou podporu.

Kromě toho si návštěvníci mohou na stánku vyzkoušet Schaeffler OneCode: QR kód se nachází na obalech LuK, INA a FAG a rozšiřuje nabídku digitálních služeb společnosti o mimořádně snadno použitelné řešení. Během několika sekund může servis získat informace o příslušném čísle dílu, zkontrolovat pravost výrobku a získat bonusové body REPXPERT. Stačí naskenovat kód OneCode pomocí chytrého telefonu nebo tabletu nebo jej ručně zadat do aplikace REPXPERT nebo na online portál.

Future-Ready: Udržitelná mobilita zítřka

V neposlední řadě věnuje společnost Schaeffler velkou část své účasti na veletrhu tématům budoucí mobility a udržitelnosti. Zde je v centru pozornosti „rolling chassis – pojízdný podvozek“ skupiny Schaeffler – prostorově úsporná, škálovatelná architektura vozidla určená pro autonomní jízdu s technologií drive-by-wire, čtyřmi elektrickými vysokonapěťovými nebo nízkonapěťovými pohony nábojů kol PowerWheel a řízením jednotlivých kol. A díky interaktivní aplikaci poskytuje společnost Schaeffler také informace o aktivitách koncernu a divize Aftermarket pro větší udržitelnost.

Jens Schüler: „V divizi Automotive Aftermarket se také zabýváme tím, jak můžeme jako divize podpořit skupinu při dosahování jejích cílů v oblasti udržitelnosti. Naše řešení již dnes prodlužují životnost vozidel. V úzké spolupráci s kolegy z divize Automotive Technologies přinášíme téma e-mobility na trh s náhradními díly – například s novým systémem „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“ pro opravy e-náprav. A díky inovativním digitálním nástrojům vyrábíme a dodáváme jen to, co trh skutečně potřebuje, což také šetří cenné zdroje.“

Pokud jde o udržitelnost, má skupina Schaeffler ambiciózní cíle. Na speciální přehlídce „Innovations4Mobility“ 14. září v 11:30 hodin na pódiu v hale 3.0, stánek B98, představí společnost řešení orientovaná na budoucnost a mobilitu šetrnou ke klimatu.

Vydavatel: Schaeffler CZ s.r.o.
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat