Hledaný výraz

Změna ve vedení Schaeffler Production CZ Novým ředitelem společnosti Schaeffler Production v České republice se stane Vojtěch Kráčmar

Pressrelease Stage Image

11.12.2023 | Svitavy

Vojtěch Kráčmar se od 1. ledna 2024 ujme funkce ředitele společnosti Schaeffler Production v České republice a nahradí tak svého předchůdce Gabriela Michalce, který tuto funkci zastával čtyři roky. Na pozici ředitele, který bude zodpovědný za dva výrobní závody společnosti Schaeffler v Lanškrouně a Svitavách, přichází z postu manažera kvality.

Ve společnosti Schaeffler působí od roku 2011, kdy po ukončení vysokoškolského studia na ČVUT v Praze nastoupil do společnosti jako praktikant a postupně prošel všemi odděleními. Následně pracoval několik let na pozicích spojených s kvalitou - jak z pohledu výroby, tak z pohledu dodavatele. V roce 2017 se stal vedoucím oddělení kvality v závodě Svitavy. Během své dosavadní profesní kariéry se podílel na nastavení řízení kvality podle požadavků mezinárodních norem a byl také u náběhu nové generace termoregulačního modulu. Tento klíčový výrobek společnosti Schaeffler Production CZ, zajišťuje tepelné řízení provozu motoru a má uplatnění v automobilovém průmyslu.

V roce 2020 došlo pod jeho vedením ke sloučení oddělení kvality v závodech Lanškroun a Svitavy do jednoho organizačního celku pro efektivnější řízení a sdílení znalostí. "Díky ochotě, pozitivnímu přístupu k práci a vzájemné důvěře se nám podařilo vytvořit kompetentní a funkční tým, na který jsem hrdý," říká Vojtěch Kráčmar.

Nové projekty přibudou také v oblasti elektromobility a vývoje

Společnost Schaeffler se již po desetiletí zaměřuje především na výrobu. V posledních letech se transformuje na technologickou společnost, která reaguje na nové trendy v oblasti mobility a elektromobility. Do výroby vstupují nové technologie a skupina se stále více zaměřuje na vývoj. To platí i pro společnost Schaeffler v České republice.

V posledních letech oba závody ve Svitavách a Lanškrouně rozšířily své kompetence v oblasti digitalizace výroby a procesů a investovaly také do vývoje, testovacího centra a výroby prototypů.

"Mít všechny tyto kompetence na jednom místě, nám dává strategickou výhodu oproti závodům, které se zaměřují pouze na výrobu, a to z hlediska know-how, investic a získávání nových projektů do sériové výroby," vysvětluje Vojtěch Kráčmar. "Když k tomu přidáme nástrojárnu a vstřikovnu plastů v Lanškrouně, tvoříme silnou organizační jednotku s širokým záběrem kompetencí a vysokým potenciálem dalšího růstu," dodává.

Dva české výrobní závody ve Svitavách a Lanškrouně se budou v budoucnu profilovat jako výhradní dodavatel Tier1 pro automobilový segment. Široké portfolio bude zahrnovat výrobky od jednoduchých vstřikovaných katalogových dílů až po komplexní chladicí jednotky s vlastním řídicím systémem. „Zákazníkům, mezi něž patří přední světové automobilky, včetně jejich sportovních typů jednotlivých modelů, budeme vyvíjet koncepci řešení, vyrábět prototypy a provedeme ověřovací zkoušky,“ vysvětluje.

"V lidech vidím potenciál a věřím, že široká nabídka pracovních příležitostí v moderní výrobní společnosti s mezinárodním přesahem, jakou je Schaeffler, k nám přiláká mnoho talentů," uzavírá Vojtěch Kráčmar.

BIO
Vojtěch Kráčmar
Vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Jeho specializací bylo výrobní inženýrství, konkrétně v oblasti výrobních technologií. V roce 2011 nastoupil do společnosti Schaeffler a několik let pracoval na různých pozicích souvisejících s kvalitou, a to jak z pohledu výroby, tak z pohledu dodavatele. V roce 2017 vedl oddělení kvality v závodě společnosti Schaeffler ve Svitavách v době, kdy společnost zahajovala výrobu nových typů termomodulů pro automobily. Během své profesní kariéry byl zodpovědný za nastavení systému řízení kvality podle mezinárodních norem IATF 16949. V roce 2020 bylo pod jeho vedením sloučeno oddělení kvality v obou výrobních závodech do jednoho útvaru za účelem efektivnějšího řízení a sdílení know-how. Od ledna 2024 zastává pozici ředitele divize Schaeffler Production v České republice, která zahrnuje dva výrobní závody ve Svitavách a Lanškrouně.

Vydavatel: Schaeffler CZ s r.o.
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat