Hledaný výraz

Klaus Rosenfeld zůstane generálním ředitelem společnosti Schaeffler AG na další pětileté funkční období

Pressrelease Stage Image

15.12.2023 | Svitavy

  • Klaus Rosenfeld je generálním ředitelem společnosti Schaeffler AG od června 2014
  • Smlouva prodloužena o dalších pět let
  • Integrace společnosti Vitesco Technologies Group AG jako důležitý úkol do budoucna
  • Georg F. W. Schaeffler: "Klaus Rosenfeld stojí za kontinuitou a pokrokem ve stejné míře."

Dozorčí rada Schaeffler AG na svém dnešním zasedání rozhodla o opětovném jmenování Klause Rosenfelda (57) generálním ředitelem na další pětileté funkční období.

Klaus Rosenfeld nastoupil do skupiny Schaeffler jako finanční ředitel v březnu 2009. V říjnu 2013 převzal vedle své role finančního ředitele také pozici generálního ředitele, zpočátku prozatímně. V červnu 2014 byl jmenován stálým generálním ředitelem společnosti Schaeffler AG, jejíž IPO se pod jeho vedením uskutečnilo v říjnu 2015. S Roadmap 2025 položil Klaus Rosenfeld v roce 2020 základ pro další rozvoj společnosti Schaeffler AG, aby se stala přední společností pohybových technologií.

Dne 15. listopadu 2023 zveřejnila společnost Schaeffler AG nabídkový dokument na dobrovolnou veřejnou akvizici nesplacených akcií společnosti Vitesco Technologies Group AG. Nabídka akvizice je prvním krokem plánované tříkrokové celkové transakce, která povede k fúzi společností Vitesco se společností Schaeffler a vytvoření přední společnosti v oblasti pohybových technologií. Sloučená společnost se bude skládat ze čtyř divizí zaměřených na „čistou hru“, které budou mít vedoucí postavení na příslušných trzích. To zahrnuje kombinovanou divizi E-Mobility se silným růstovým potenciálem.

Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionář a předseda dozorčí rady společnosti Schaeffler AG, řekl: „Klaus Rosenfeld stojí za kontinuitou a pokrokem ve stejné míře. Během posledních deseti let úspěšně provedl skupinu Schaeffler náročnými časy, umístil ji do budoucnosti v rámci Roadmap 2025 a úspěšně zahájil strategickou implementaci transformace na přední společnost pohybových technologií s plánovanou integrací Vitesco Technologies. Jsme rádi, že nám pan Rosenfeld bude i nadále k dispozici jako generální ředitel společnosti Schaeffler AG, především pro realizaci fúze se společností Vitesco. Těším se na pokračování naší spolupráce a jménem celé dozorčí rady přeji panu Rosenfeldovi další úspěchy.“

Výhledová prohlášení a prognózy
Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou výhledová. Výhledová prohlášení ze své podstaty zahrnují řadu rizik, nejistot a předpokladů, které by mohly způsobit, že se skutečné výsledky nebo události budou podstatně lišit od těch, které jsou vyjádřeny nebo naznačeny v těchto výhledových prohlášeních. Tato rizika, nejistoty a předpoklady by mohly nepříznivě ovlivnit výsledek a finanční důsledky plánů a událostí zde popsaných. Nikdo se nezavazuje veřejně aktualizovat nebo revidovat jakékoli výhledové prohlášení, ať už v důsledku nových informací, budoucích událostí nebo jinak. Neměli byste se příliš spoléhat na výhledová prohlášení, která hovoří pouze k datu této tiskové zprávy. Prohlášení obsažená v této tiskové zprávě týkající se minulých trendů nebo událostí by neměla být považována za prohlášení, že takové trendy nebo události budou pokračovat i v budoucnu. Výše uvedená varovná prohlášení je třeba vzít v úvahu v souvislosti s jakýmikoli následnými písemnými nebo ústními výhledovými prohlášeními, která může společnost Schaeffler nebo osoby jednající jejím jménem vydat..

Vydavatel: Schaeffler AG
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat