Hledaný výraz

Skupina Schaeffler přebírá Melior Motion GmbH a posiluje obchod v oblasti robotiky

Pressrelease Stage Image
Nejnovější generace planetových převodovek od Melior Motion GmbH je ideální pro vysoce přesné průmyslové roboty se středním až vysokým užitečným zatížením pro aplikace jako svařování, montáž a nanášení lepidel nebo barev.

24.01.2022 | Svitavy

  • Získání výrobce inovativních přesných převodovek pro průmyslové roboty
  • Strategická akvizice v oblasti růstu v divizi Industrial Automation
  • Patentované planetové převodovky umožňují vysoce přesné polohování a přesnost opakování robotů při mimořádně dlouhé životnosti
  • Potenciál růstu v oblasti robotiky, obráběcích strojů, medicínské techniky, logistiky a balicích strojů

Společnost Schaeffler, dodavatel pro automobilový a ostatní průmysl, podepsala smlouvu o získání všech obchodních podílů na společnosti Melior Motion GmbH. Akvizicí tohoto dodavatele přesných převodovek pro robotiku a ostatní aplikace v automatizaci si společnost Schaeffler ve své divizi Industrial rozšiřuje portfolio v oblasti robotiky. Jelikož automatizace jednoduchých a opakujících se úkolů, jakož i složitých montážních a výrobních procesů velmi rychle postupuje, divize Industrial neustále rozšiřuje svoji pozici dodavatele robotických komponentů a systémů. V prvním kroku byla do sériové výroby připravena harmonická převodovka vybavená elektromotorem a senzorikou pro použití v kolaborativních robotech (kobotech). Ve druhém kroku nyní do svého portfolia přidává výkonnější převodovky pro vyšší užitečné zatížení v průmyslových aplikacích.

Společnost Melior Motion GmbH v průběhu několikaletého vývoje uvedla na trh inovativní planetovou převodovku pro průmyslové roboty vyznačující se vysokou přesností, vynikající opakovatelností, extrémně nízkou hlučností a mimořádnou robustností. Na základě této technologie byl vyvinut koncept modulární platformy. První převodovky tohoto typu jsou na trhu od roku 2017 a osvědčily se při rychle se zvyšující poptávce.

Společnost, která v roce 2021 dosáhla obrat ve výši přibližně 23 milionů eur, má přes 100 zaměstnanců a sídlí ve městě Hameln v Německu. Aktuálně se plánuje i další výrobní závod v Číně. V současnosti se hlavní odbytové trhy společnosti Melior Motion GmbH nacházejí v Evropě a v Číně. Společnost byla založena v roce 2017 a její počátky sahají do společnosti Stephan-Werke založené v roce 1908, kterou v roce 2011 zakoupila společnost Premium Ltd.
Smluvní strany se dohodly, že nezveřejní finanční podrobnosti transakce, která má být uzavřena do konce ledna 2022 za předpokladu, že budou splněny obvyklé podmínky uzavření.

Strategická akvizice v oblasti růstu v sektoru Industrial Automation.“

Dr. Stefan Spindler, člen představenstva Industrial Schaeffler, řekl: „Se společností Melior Motion GmbH získáváme vysoce inovativní podnik z oblasti robotiky, který má před sebou silný růst. Touto akvizicí doplníme naše ještě mladé portfolio pro robotické akční členy a vybudujeme si výraznou pozici jako inovativní dodavatel v této důležité obchodní oblasti. Speciální vlastnosti tohoto portfolia budeme jako uživatel robotů využívat ke zvýšení efektivity v našich 75 výrobních závodech Schaeffler.“

Melior Motion GmbH a její předchozí společnosti vyvíjejí již více než 30 let přesné převodovky pro výrobce robotů a aplikace v oblasti průmyslové automatizace. Po dlouholeté spolupráci s firmou Kuka byla kvalifikovaná i nová inovativní přesná převodovka pro dva průmyslové roboty, která se nyní používá ve dvou osách KR Cybertech a šesti osách KR Iontec. Díky úspěchu těchto produktů na trhu, zejména díky vlastnostem nové koncepce pohonu, společnost Melior Motion GmbH v roce 2022 výrazně rozšíří svoji výrobní kapacitu.

Ralf Moseberg, senior viceprezident Industrial Automation v Schaeffler Industrial, uvedl: „Vývoj a produkty vysoce kvalifikovaného týmu Melior Motion GmbH ideálně doplňují produktové portfolio skupiny Schaeffler. Mnohem nižší vůle ve srovnání s konkurenčními výrobky dodává ultra přesným planetovým převodovkám speciální vlastnosti. Vysoká hustota točivého momentu, dlouhá životnost a vynikající energetická účinnost jsou pro naši velkou zákaznickou základnu v oblasti robotiky mimořádně zajímavé. Produkty obou společností se navzájem doplňují a jsou žádány stejnou skupinou zákazníků. Očekáváme také, že budeme moci realizovat synergie v oblasti nákupu a výroby využitím srovnatelných výrobních technologií.

Chris Morrell, generální ředitel společnosti Melior Motion GmbH, řekl: „Jsme rádi, že jsme ve skupině Schaeffler získali nového vlastníka a strategického partnera do budoucna. Díky jejímu globálnímu postavení, struktuře prodeje, výrobní odbornosti a zejména schopnosti rozšiřovat podnikání budeme moci spustit další fázi zrychleného růstu v oblasti průmyslových robotů a trhu obráběcích strojů. Kromě Německa chceme výrazně zvýšit lokální výrobní kapacity zejména v Číně. V rámci stávající infrastruktury Schaeffler je to nyní možné zrealizovat mnohem rychleji.“

Zde naleznete tiskovou fotografii Dr. Stefana Spindlera:
www.schaeffler.com/en/executive-board

Vydavatel: Schaeffler Czech
Země vydání: Česká republika

Příslušná média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Materiály ke stažení

Tiskové zprávy

Balíček (tisková zpráva + média)

Sdílet stránku

Společnost Schaeffler využívá cookies k optimalizaci webové stránky a k zajištění jejího optimálního využití. Při dalším používání této webové stránky souhlasíte s aplikací cookies. Více informací

Akceptovat